Viro/Lohusalu

MMwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lohusalu
Sijainti
{{{kartta}}}
Maakunta: Harjumaa
Kunta: Keilan maalaiskunta
Naapurit: Kloogaranna, Keilan kaupunki, Paldiski
Yleistä
Asukkaita:
Suomalaisia: muutamia
Infra
Tiet: hyvät
Vesi: yhteinen porakaivo, verkko puuttuu
Internet: optinen kaapeliverkko
Kiinteistöt
Minimi tontti: 3000m²
Palvelut
Kaupat: ei ole, lähin Selver Keilan kaupungissa
Ravintolat: on, satamassa
Päiväkodit: ei ole
Koulut: ei ole
Muut: pienvenesatama
Etäisyydet ja matka-ajat
Pääkaupunki: ~45km Tallinna
Lentokenttä: ~45km Tallinna
Satama: ~45km Tallinna
Muut: Pärnu ?km, Haapsalu ?km
Viitteet
Kotisivut:
Wikipedia: {{{wikipedia}}}


Lohusalu on pieni, entinen kalastajakylä kauniilla Lohusalun niemellä. Länsiranta avautuu Laheperen lahdelle ja itse paldiskin niemi tuulimyllyineen näkyy Lohusaluun hyvin. Niemen itäpuolella, Lohusalun lahdella on pitkä hiekkaranta ja rannat ovat matalan mäntymetsän kattamia. Lahden itäranta on suojeltua Natura-aluetta. Aivan niemen kärki on matalaa ja osittain soista, myrskyisellä ilmalla meri nousee pitkälle metsikköön. Ympäristössä on erinomaisia kävelyalueita ulkoilijoille sekä metsikössä että meren rannoilla.

Kylän yksityisessä omistuksessa oleva satama on tunnettu ulkomaita asti ja suosittu vierasvenesatama. Myrskyissä suhteellisen rauhallista Lohusalun lahtea pidetään luonnonsatamana. Niemen länsirannalle on suunniteltu yhdistyspohjaista yksityisvenesatamaa, mutta hanketta ei ole vielä aloitettu. Myrskyisellä ilmalla Laheperen lahden aallot lyövät pitkälle rannalle joka tekee veneiden säilytyksestä haasteellista.

Lähin isompi ruokakauppa - Selver, sijaitsee Keilan kaupungissa. Laulasmaan ja sen palvelut ovat polkupyörämatkan päässä.

Alueelle on jo vedetty optiset Internet-kaapelit. Kylän uusi porakaivo sijaitsee lähellä kylää, vesiverkon runkolinja on vielä rakentamatta.


Katso myös

Henkilökohtaiset työkalut