Uusi-Seelanti

MMwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Uusi-Seelanti
NZL orthographic NaturalEarth.svg
Yleistä
Valtiomuoto:
Kielet:
Uskonnot:
Työmarkkinat
Keskipalkka:
Työttömyysaste:
Haluttu työvoima: {{{haluttu_työvoima}}}
Oleskelu ja kansalaisuus
Viisumivapaus: {{{viisumivapaus}}}
Työluvat:
Lyhyt oleskelu: {{{lyhyt_oleskelu}}}
Määräaikainen oleskelu:
Pysyvä oleskelu:
Kansalaisuus:
Kaksoiskansalaisuus:
Verotus
Verosopimus: {{{verosopimus}}}
Ansiotulovero:
Pääomatulovero:
Arvonlisävero:
Autovero:
Suomi ja Uusi-Seelanti
Suomalaisia:
Aikaero:
Etäisyys:
Lentoja/suunta:
Matka-aika:
Viitteet
Wikipedia: Uusi-Seelanti
Immigraatio: Immigration
Sosiaalinen Media

Uusi-Seelanti on...


Sisällysluettelo

Media

Maan suurin lehti on konservatiivinen New Zealand Herald (nzherald.co.nz).

The Civilian ([http://thecivilian.co.nz thecivilian.co.nz) on sitoutumaton satiirilehti verkossa.


Työpaikat

Asunnot

Oleskelu

Määräaikainen

Määräaikaiseen oleskeluun vaaditaan[1]

  • Hyvä terveys (ennakkotapaus: bbc.co.uk - Etelä-Afrikkalainen kokki sai häädön ylipainon takia)
  • Hyvän henkilön vaatimukset[2]
    • ei vankilatuomiota viiteen vuoteen, mukaan lukien pyyhityt rekisteritiedot
    • ei yli 12kk vankilatuomiota yli kymmeneen vuoteen
    • ei maahantulokieltoa pykälien 179 ja 180 nojalla
    • ei häätöä Uudesta-Seelannista
    • ei maahantulokieltoa Uuteen-Seelantiin
    • ei häätöä mistään muusta maasta
    • ei osallistumista terrorismiin tai osallistumista terrorismijärjestöön tai sen tukemiseen
    • ei todennäköisesti osallistu tai avusta toisia rikollisuuteen, huumekauppaan tai terrorismiin Uudessa-Seelannissa
    • ei todennäköisesti - missään olosuhteissa - muodosta uhkaa yleiselle edulle tai järjestykselle Uudessa-Seelannissa
  • passi joka on voimassa vähintään kolme kuukautta maasta poistumisen ajankohtana
  • aito halu työskennellä maassa
  • oikea viisumi oleskeluun

Jos henkilölle on myönnetty määräaikainen työviisumi, hänen tulee täyttää seuraavat vaatimukset oleskelun ajan:

  • työn tulee olla viisumissa määriteltyä
  • henkilön tulee noudattaa maan lakeja
  • henkilön saa oleskella ainoastaan Uudessa-Seelannissa viisumin voimassaoloaikana

Jos määräyksiä rikkoo, henkilöä voidaan vaatia poistumaan maasta välittömästi.

Hyvän henkilön tarkastukset tehdään kaikille yli 17 vuotiaille tai 24 kuukauden tai pidemmille oleskelulupa-anomuksille. Luonnetutkimukset voidaan suorittaa myös harkinnasta jos on syytä epäillä, että henkilö ei täytä niitä.

Pysyvä

Suomalaiset ja Uusi-Seelanti

Tunnettuja paikallisia suomalaisia: Kim Dotcom joka tosin ei puhu suomea, hänellä on Suomen kansalaisuus.

Asuminen

Teleoperaattoreita telecom.co.nz

Keskustelua

Lähteet

  1. immigration.govt.nz - Requirements for working temporarily in New Zealand
  2. immigration.govt.nz - Good character requirements To grant you a New Zealand visa we need to be assured that you and any family included in your application are of good character. We make this requirement to protect the well being and security of New Zealanders.

Aiheesta muualla

Henkilökohtaiset työkalut